4 Ocak 2016 Pazartesi

Labirent - Alev Deneyleri (Özet)

   Thomas ve arkadaşları labirentten kurtulmayı başarmış ve sonunda rahat bir şekilde yaşayabileceklerini düşünmüşlerdi. Thomas ve diğer Kayranlılar güvenli ve özel bir yerde tutulurlar. Fakat bu huzurlu hayatları pek uzun sürmez. Birden bire kaldıkları odalar saldırıya uğrar ve kendilerini ana bölmeye atarlar. Fakat burada da durum korkunçtur. Kendilerini kurtaran askerler tavanda ölü olarak asılıdırlar. Thomas hemen Teresa’nın kaldığı odaya gider fakat Terese odada yoktur. Onun yerine Aris adında farklı biri odada yer alır.
   Thomas duruma anlam veremez fakat Aris’i dinlediklerinde kendilerini yeni bir testin beklediğini anlar. Thomas ve Kayranlılar gibi bir de B gurubu olarak adlandırılan ve tamamen kızlardan oluşan bir test grubu daha vardır. Kendileri gibi bir labirentin içinde yaşamışlar, daha sonra Aris komada guruba dahil olmuş ve Teresa gibi kız gurubu da her şeyin değişeceğini bildirmiş, aynı şekilde sorunlar yaşanmış ve aynı şekilde labirentten kaçmayı başarmışlardır. İki hikayede bire bir aynıdır fakat tek bir fark vardır. Aris’in gurubunda telepati ile konuştuğu ve her şeyi değiştiren kız en sonda kendilerinden biri tarafından bıçakla öldürülmüştür. Bu bilgi Thomas’da bir şok etkisi yaratır çünkü kendi hikayelerinde bıçak onu hedef almış fakat Chuck önüne atladığı için Thomas yerine o ölmüştür. Bunun bir anlamı vardır ve WİCKED Thomas’ın ölmüş olmasını planlamıştır.
   Thomas ve arkadaşları tekrar ana bölmeye geçtiklerinde her şeyin normale döndüğünü görürler. Cesetler ortadan kaybolmuştur ve kendilerine saldıranlardan bir eser yoktur. Ne olduğuna anlam veremediklerinde özel bir bölmede bir adam belirir fakat hiç konuşmaz. Görünmez koruma duvarı nedeni ile ona erişmek mümkün değildir ve tek söylediği konuşma zamanının geleceği ve o zamana kadar beklemeleri gerektiğidir. Thomas ve arkadaşları da beklemeye başlar.
   Zaman geldiğinde adam yaşanan her şeyi onlara açıklar. Labirent bir deneydir ve kurtulanları yeni bir deney beklemektedir. Güneş’in etkisinin artması ve sıcaklıklar ile yeni bir hastalık ortaya çıkmış ve insan beynini adeta kemirmiştir. Bu hastalığın çaresini bulabilmek için seçilmiş gençler deneye tabi tutulmaktadır ve labirent de ilk deneydir. Şimdi sırada ikinci deney olan Alev Deneyleri vardır. Sabah erken saatlerinde başlayacak olan deneyde Thomas ve arkadaşları yeni engelleri aşmak ve güvenli noktaya ulaşmak zorundadırlar.
   Sabah olduğunda Thomas ve arkadaşları açılan geçitten geçerler ve kendilerini karanlık bir tünelin içinde bulurlar. Çıkışı bulmak için hızla hareket ederler fakat tünelin içinde onları öldüren yeni bir icat vardır. Metalimsi sıvı kafalarına yapışır ve kafalarını yavaş yavaş sindirerek tamamen metale dönüşerek kafalarını koparır. Bunun üzerine Thomas ve arkadaşları koşarak tünelin sonunu bulmaya çalışırlar fakat bulduklarında onları yeni bir tehlike beklemektedir.
   Güneş ışığı çok güçlüdür ve adeta açıkta olan herkesi pişirmektedir. Dahası karşılarında içinden geçmek zorunda oldukları hasta insanlardan oluşan tehlikeli bir şehir beklemektedir. Alev adını verilen bölgeyi geçip geçmeme konusunda tereddütleri vardır fakat başlayan yıldırım fırtınası ile başka çareleri kalmaz. Düşen yıldırımlardan kurtulmak için bir binaya sığınırlar fakat binada yalnız olmadıklarını öğrendiklerinde çok geçtir.
   Henüz hastalığın başında olan ve akıllarını tamamen kaybetmemiş olan Jorge ve arkadaşları kayranlıları esir alır. Ölümden kurtulmak için Thomas Jorge’ye her şeyi anlatır ve ona tedavi vadeder. Bunun üzerine Jorge ve Brenda onlara şehri geçmek için yardımcı olmaya karar verirler. Fakat gurup yeni bir saldırıya uğrar ve Brenda ile Thomas guruptan ayrılmak zorunda kalır.
Brenda ve Thomas birlikte hareket ederek hastalıklı insanlardan kurtulur fakat sonunda yakalanırlar. Ölüm onları beklerken Jorge ve kayranlılar onları bulur ve kurtulur. Fakat tam şehri geçmişken karşılarına Teresa ve kız gurubu çıkar. Thomas’ı teslim etmedikleri sürece geçmelerine izin vermeyeceklerini belirtirler ve bunun üzerine Thomas onlarla gitmeyi kabul eder. Thomas neden onlarla gitmesi gerektiğini öğrendiğinde ise verdiği karardan pişman olmuştur. WİCKED kız gurubundan Thomas’ı öldürmelerini istemiştir.
   Thomas, Teresa’nın ihaneti sonrası kendisini bir gaz odasının içinde bulur. Hala Teresa’nın ona ihanet etmesini kabullenemez fakat birden bire gaz odasının kapısı açılır. Thomas odada ne kadar kaldığını bilemez fakat üzerinden günler geçmiştir ve Teresa onu kapıda beklemektedir. Thomas, Teresa’yı affetmez ve neden gaz odasında günlerce tutulduğuna da anlam veremez. Thomas, kayranlılar ve kız gurubu sonunda güvenli noktaya ulaşır fakat onları yeni bir tehlike bekler. Kendilerine verilen zamanın dolmasına az bir süre kalmıştır fakat yıldırım fırtınası yeniden başlar ve dahası yeni canavarlar onları öldürmek için ortaya çıkmıştır.


Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder