13 Aralık 2015 Pazar

Harry Potter ve Felsefe Taşı (Özet)

   Privet Drive 4 numarada oturan Mr ve Mrs Dursley' nin çok sakin hayatları vardır. Mr Dursley matkap yapan Grunnings adlı şirketin sahibiydi. Bir sabah şirketine gitmek için arabasına bindiğinde garip giyinmiş bir takım adamların kendi aralarında fısıldaştıklarını görür. O gece Dumbledore ve McGonagall ailesi ölen Harry Potter isimli bebeği Mrs Dursley'in yani Harry'nin teyzesinin evine bırakırlar.
   Aradan seneler geçer ve 11 yaşına az kalmış olan Harry hiç iyi bir çocukluk geçirmemiştir. Bir sabah Harry uyandığında mektupların geldiğini görür ve alır. Kendisine gelen bir mektubu açamadan kuzeni Dudley elinden alır ve babasına verir. Vernon eniştesi mektubu okuyunca şaşırır ve Harry'i odadan kovar. O mektubun tekrardan gelmesini istemeyen Vernon enişte mektubun gelebileceği her yeri kapatır.
   Bir pazar sabahı bütün aile oturma odasında oturur ve kurabiye yerken ev sallanmaya başlar. Birden evin her yerinden aynı mektuplar saçılmaya başlar. Harry mektuplardan bir tane almak ister ama Vernon eniştesi onu yakalamıştır. Bu olaydan sonra otele taşınırlar ama aynı mektuplar gelmeye devam eder. Buna sinirlenen Vernon enişte denizin ortasındaki bir evde kalmaya karar verir. Kayık yardımıyla eve varırlar. 
   O gece yarısı Harry 11 yaşına girecekti. Herkes uyumuştu. Ama birden büyük bir gürültüyle kapı sallanır. Kapı kırıldı ve içeriye 2 metre boyunda iri yarı bir adam girdi. Harry biraz korkmuş olsa da adamla konuşur ve isminin Hagrid olduğunu öğrenir. Hagrid elinde bir mektupla gelmiştir ve mektupta Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okuluna katılması istendiğini öğrenince şaşırmıştır. Okula gelmeyi kabul eden Harry, Hagrid ile beraber okul eşyalarını almak için Diagon Yoluna girerler. Hagrid, Harry'nin eşyalarını alabilmesi için Gringotts Bankasından Harry'nin adına bir miktar galleon çeker ve saklanması gereken gizli bir şeyi alır. Bankadan çıktıktan sonra Hagrid Harry'e doğum günü hediyesi olarak bir baykuş alır. Harry baykuşun adını Hedwig koyar.
   Hagrid Harry'e bir bilet verir ve o trene binmesini ister. Harry treni bulmak ister fakat peron 9 üç çeyrek adlı bir tren yoktur. Umudu kalmayan Harry birden duvardan geçen bir aile görür ve o aile ile birlikte trenin yolunu bulmayı başarır. Harry trende Ron ve Hermione adlı iki arkadaş edinir. 
   Okula vardıklarında bina ve sınıf seçimi için ortalık hazırlanmıştı ve sandalyenin üstünde bir şapka vardı. Adı söylenen kişi sandalyeye oturur ve şapkayı kafasına koyar şapkanın kendisinin hangi binaya atayacağını beklerdi. Ron, Harry ve Hermione Gryffindor binasına alınırlar. Harry okuldaki herkesin ilgisini kendi üzerine çekmişti çünkü zamanın en büyük kötü büyücüsü olan Lord Voldemort'u yok etmişti. Qudditch dersinde Neville' ın topunu alan Malfoy onu havaya atar ve Harry topu son anda kurtarmayı başarır. Bunu gören McGonagall Harry'i Gryffindor takımının yeni arayıcısı olarak takıma alır.
   Şans eseri Felsefe Taşının yerini öğrenen Harry bir akşam Ron ve Hermione yi yanına alarak odaya girerler. Odadaki üç başlı köpeği nasıl uyutacaklarını bildikleri için işleri çok zor olmaz ve kapıdan içeri girerler. Bazı engelleri geçtikten sonra sonunda Felsefe Taşının bulunduğu odayı bulmuştur. Ama içeride Profesör Quirrell vardır. Kafasının arka tarafında Voldemort olan Quirrell ile Harry savaşmaya başlar. Harry ellerini Quirrell'in kafasına değdirdiğinde yandığını fark eder ve bu şekilde Voldemort ile Quirrell'ı yok etmeyi başarır.



Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)
  
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder