18 Aralık 2015 Cuma

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları (Uzun Özet)

   Ölüm Yiyenler Harry' i 17 yaşına girdiğinde öldürmek isterler. Ölüm Yiyenler, Zümrüdüanka Yoldaşlığı' nın Harry'i almaya geleceğini öğrenirler. Zümrüdüanka Yoldaşlığı geldiğinde ilk önce Dursley ailesini güvenli bir yere götürürler. Zümrüdüanka Yoldaşlığı çok özlü iksir içerek Harry' nin kılığına girerler. Daha sonra Harry' i götürmeye çalışırlar fakat fazla gidemeden Ölüm Yiyenler saldırır. Harry' nin baykuşu Hedwig saldırıda ölür. Harry ne olduğunu anlayamadan Voldemort gelir. Önce Profesör Moody' i öldürür. Harry' e saldırır fakat Harry' nin asası kendi başına sihir yapar. Harry çok şaşırır. Daha sonra Kovuk' a varırlar.
   Birkaç gün sonra Kovukta otururlarken Sihir Bakanı Rufus Scrimgeour ve Percy Weasley gelir. Dumbledore Harry, Ron ve Hermione' ye ölmeden önce birkaç eşya bırakmıştır. Rufus Scrimgeour bunları dağıtır. Harry' e Quidditch maçında ilk tuttuğu Snitch' i ve Gryffindor' un kılıcını, Ron' a bir ışık emer ve Hermione' ye bir kitap bırakmıştır. Fakat Gryffindor' un kılıcı Harry' e verilmez. Çünkü kılıç hem okulun malıdır hem de nerede olduğu bilinmemektedir. 
   Bill ve Fleur' un düğün vakti gelmiştir. Düğün sonunda Sihir Bakanını koruyan ve aynı zamanda Zümrüdüanka yoldaşlığı üyesi olan Kingsley Shacklebolt Sihir Bakanının öldüğünü ve Ölüm Yiyenlerin düğüne gelmek üzere olduğunu söyler. Dediği doğru çıkar. Aradan dakikalar geçmemişken Ölüm Yiyenler gelir. 
   Harry, Hermione ve Ron ışınlanarak kaçarlar. Fakat Harry Voldemort' un adını söyleyince Ölüm Yiyenler tekrardan gelir. Bu sefer tekrardan kaçarlar. Vaftiz babasından kalan Grimmauld Meydanı 12 numaraya giderler. Oraya gittiklerinde ev cini Kreacher ile konuşurlar. Sirius Black' in kardeşi olan R.A.B (Kim olduğu fazla bilinmez. Kehaneti duyanlardan bir tanesi olduğu bilinir.) sırrını öğrenirler. R.A.B bir zamanlar Ölüm Yiyendir. Fakat sonradan doğru yolu bulmaya başlar. Voldemort' un hortkuluk' u olan kolyeyi alır ve Kreacher' a verir. Yani Dumbledore ile Harry' nin bulduğu asıl hortkuluk değildir. Kreacher' a kolyenin nerede olduğunu sorarlar. Kreacher, Zümrüdüanka Yoldaşlığı olan Mundungus kolyeyi çalmıştır. Harry sahte kolyeyi Kreacher' a verir ve onun gönlünü kazanır. Ondan Mundungus' u bulup getirmesini söyler.
   Aradan 3-4 gün geçer Kreacher ile Dobby, Mundungus'u getirirler. Mundungus kolyeyi Bakanlıkta çalışan Umbridge adlı birine sattığını söyler. Harry, Ron ve Hermione Sihir Bakanlığına girerek kolyeyi Umbridge' den çalarlar. Ron yaralanır ve az bir şey iyileştikten sonra Harry' e öfkelenerek çeker gider. Ron ve Hermione diğer bir hortkuluk' un Godric' s Hollow' a giderler. Orada Voldemort' un yılanı olan Nagini ile karşılaşırlar. Savaşırlarken Hermione yanlışlıkla Harry' nin asasını kırar. Kaçmayı başarırlar.
   Harry nöbet tutarken bir patronus görür ve onu takip eder. Patronus onu Gryffindor' un Kılıcına götürür. Harry kılıcı alır ve bu anda Ron hatasını anlayıp tekrardan gruba katılır. Birlikte hortkuluk' u yok ederler. Daha sonra Bill ve Fleur' un düğünündeki Luna' nın babasının kolyesi akıllarına gelir. Aynı simge Dumbledore' dan Hermione ye kalan kitapta da vardır. Hep beraber Luna Lovegood' un evine giderler. Onları Xenophilius Lovegood karşılar. Onlara 3 sihirli nesne hakkında hikaye okur. Hikayedeki 3 sihirli nesne Mürver Asa, Diriltme Taşı ve Görünmezlik Pelerini' dir. Üç nesnenin ortak adı Ölüm Yadigarları' dır. Luna Lovegood Ölüm Yiyenler tarafından kaçırılmıştır ve Xenophilius, Harry' i onlara teslim ederse Luna eve dönebilecektir. Xenophilius Ölüm Yiyenleri çağırır ama Harry ve arkadaşları kaçarlar. Harry bu hikayeye inanmıştır.. Çünkü hiç kimsede görmediği tek kendisinde olan Görünmezlik Pelerini kendisindedir. Snitch' in açıldığını ve onun içindeki nesnenin' de Diriltme Taşı olduğunu tahmin eder. Ama Mürver Asa hakkında bir şey bilmez. Mürver Asa Dumbledore' un kullandığı asadır. Yani asa Dumbledore' un mezarındadır. Voldemort tüm bunları onlardan önce öğrenir ve Dumbledore' un mezarından en güçlü asa olan Mürver Asa' yı alır.
   Harry ''Voldemort'' dediği için Ölüm Yiyenler yerlerini öğrenirler ve onları esir alırlar. Malfoyların evine götürürler. Bir odaya kitlenirler. Odada Luna, asa yapımcısı Ollivander ve Gringotts Bankasında çalışan cin Griphook oradadır. Ev cini Dobby Harry ve esir düşmüşleri kurtarır. Fakat Bill ve Fleur' un evine ışınlanırken Bellatrix' in attığı bıçak onu öldürür. Harry, Dobby' nin cesedini defneder. Remus Lupin onları ziyarete gelir ve çocuğunun vaftiz babası olmasını söyler. 
   Diğer bir hortkuluk' un Gringotts Bankasında Bellatrix' in kasasında olduğunu düşünür. Cin Griphook ve çok özlü iksir sayesinde bankaya girip hortkuluk' u alırlar. Birkaç gün sonra Harry tekrardan Voldemort' un aklına girer. Fakat Voldemort bunu bilemez. Harry' Voldemort' dan son hortkuluk' un Hogwarts okulunda olduğunu öğrenir. Okula Albus Dumbledore' un kardeşi Aberforth Dumbledore sayesinde girerler. Voldemort ordusuyla beraber okula saldırır. Okulda kalıp savaşmak isteyen öğrenciler vardır. McGonagall bu öğrencilere savaşmak için izin verir. Diğer öğrenciler Voldemort' un ordularını oyalarlar. Harry ve arkadaşlarıda hortkuluk' u aramaya başlarlar. Ravenclaw hayaleti sayesinde hortkuluk' un yerini bulurlar. Bu oda ihtiyaç odasıdır. Harry odayı sonunda açar. Ama karşılarına Malfoy, Crabbe ve Goyle çıkar. Malfoy' un ekibinden birisi öğrendiği ateş büyüsünü yapar ama kontrol edemez ve kendisi ölür. Harry oda yanmadan önce hortkuluk' u bulmuştur. Fakat Gryffindor' un kılıcı olmadığından yok edemez. Sonradan aklına fikir gelir ve 5 sene önce girdiği Sırlar Odası' na girer. Orada öldürdüğü büyük yılanın iskeleti hala duruyordur. Yılanın dişinden birisini söker ve Ravenclaw' ın Kayıp Diademine batırır. Hortkuluk yok olur. 
   Birçok kişi ölmüştür. Harry' nin yakınlarından Ron' un ağabeyi Fred ve Remus Lupin ile eşi Tonks ölmüştür. Son bir hortkuluk kalmıştır. Bu hortkuluk Voldemort' un yılanı Nagini' dir. Harry Voldemort' un aklına girer ve yılanıyla beraber Bağıran Barakada olduğunu öğrenir. Oraya giderler. Voldemort Bağıran Barakada, Snape' i öldürür. Snape Harry' e ölmeden önce anılarını verir. Harry Snape' in anılarına bakmak için Müdür Odasına gider. Harry Snape' in kendi annesine küçüklükten beri aşık olduğunu öğrenir. Snape önceden Ölüm Yiyendir fakat Voldemort Harry' nin annesi Lily Potter' ı öldürmek için aramaya başlayınca Dumbledore' un tarafına geçmiştir. Snape' in kendisini bu seneye kadar fark ettirmeden koruduğunu ve Gryffindor' un kılıcını bulmasında yardım eden patronusu Snape' in yaptığını öğrenir. Dumbledore, Voldemort' un Malfoya kendisini öldürmek için görevlendirildiğini biliyordur bu yüzden Snape' den kendisini öldürmesini istemiştir. Bunlardan en önemlisi Voldemort' un bile bilmediği bir hortkuluk' un kendi içinde olduğu ve bu horkuluk' un yok edilmesi için Voldemort tarafından öldürülmesi gerektiğini öğrenir.
   Voldemort, Yasak Orman' da Harry' i bekler. Harry Voldemort' un yanına giderken diriltme taşı kullanır ve sevdiklerinin hayaletlerini bir kez daha görür. Voldemort' un yanına gidince Voldemort onu ''Avada Kedavra'' laneti ile vurur. Harry kendini tren istasyonu gibi bir yerde görür. Her taraf bembeyazdır. Orada Dumbledore ile bir müddet konuşur. Harry tekrardan hayata döner fakat belli etmez. Ölmemesinin sebebi Kılkuyrul Voldemort' u tekrardan eski haline getirirken Harry' nin kanını kullanmış olmasıdır. Voldemort' un damarlarında Harry' nin kanı dolaştığı için Voldemort Harry' i öldüremeyecektir. Voldemort sadece Harry' nin içindeki hortkuluk' u yok etmiştir.
   Hagrid Harry' i Voldemort' un zoruyla okula kadar taşır. Voldemort okulda herkese Harry' i öldürdüğünü ve artık bir umutları kalmadığını söyler. Fakat Hagrid' in dev kardeşi Grawp gelir ve ortalığı karıştırır. Etraf karışır Harry fırsatı değerlendirerek Görünmezlik Pelerinin üstüne giyer ve Voldemort' u takip etmeye başlar. Voldemort' dan ayrılan Nagini korumasız olduğundan Neville Gryffindor' un kılıcı ile Nagini' yi keser. Bütün hortkuluklar yok olmuştur. Voldemort artık ölümsüz değildir. 
   Voldemort, Molly Weasley' in Bellatrix Lestrange' i öldürdüğünü görünce ona saldıracakken Harry onu engeller. Herkes çok şaşırır. Voldemort' un elinde tuttuğu Mürver Asa aslında Harry' e itaat etmektedir. Voldemort' a bunu açıklar. Ama Voldemort aldırış etmez ve savaşmaya başlarlar. Voldemort ''Avada Kedavra'' laneti yapar fakat Harry asanın gerçek sahibi olduğu için büyü geri seker ve Voldemort yok olur. Harry Mürver Asayı Dumbledore' un mezarına tekrardan koyar. Artık savaş bitmiştir. Voldemort sonsuza kadar yok olmuştur.
   19 YIL SONRA: Harry, Ginny Weasley ile evlenmiştir. 3 çocukları olur. James Potter, Lily Potter ve Albus Severus Potter' dır. Ayrıca Harry, Lupin ve Tonks' un çocuğu' nun vaftiz babasıydı. Ron ve Hermione' de evlenmişler ve çok mutlu olmuşlardır. SON


   
Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder