30 Aralık 2015 Çarşamba

Siyah İnci (Uzun Özet)

   Siyah İnci, Bay Gordon' un Birtwick parkına yakın evinde dünyaya gelmiştir. Bay Gordon ve annesi ona çok iyi bakmışlar ve ona Siyah İnci demişlerdir. Siyah İnci' nin sahibi Bay Gordon onun hem babası hem de ustası olmuş. Ona koşu stratejisi ve taktikleri öğretiyor ara sıra da üzerine semer de vuruyordu. Siyah İnci, Bay Gordon' un bu yaptığını sevmese bile Bay Gordon' un kendisine karşı gösterdiği saygı ve sevgiden dolayı bu duruma katlanıyordu. Diğer atlara sahiplerinin iyi davranmadığını bilen Siyah İnci sahibini bu yüzden de seviyordu. Bay Gordon tarafından eğitilen Siyah İnci yetenekli ve güzel bir at olmuştu. Fakat Bay Gordon Siyah İnciyi bir başka ustaya vermiştir. Siyah İncinin yeni ustası' da Siyah İnciye en az eski ustası Bay Gordon kadar iyi davranıyordur.
   Ahırda, biraz şişman gri midilliye durdu, Merrylegs uzun kahverengi bir kısrağı çağırdı. Zencefilin, çok mutsuz bir gençliği vardı ve bazen insanları ısırırdı. Merrylegs, çocukları seven güzel bir midilliydi ve çocuklar, onu severdidi. Herkes, siyah incinin hoş , güzel olduğunu düşünür, ve yakışıklı bir at olduğunu söylerlerdi.
Bir gün, siyah incinin ustası, uzak bir şehirde işe gitmek zorundaydı. John, küçük vagona onu koştu ve onlar, sürdüler. Hava çok kötüydü.Rüzgâr fırtına gibi esiyordu ve çok yağmur yağıyordu ve rüzgar daha da kuvvetlendi. Şehirde onun ustasının işi, çok uzun zaman aldı.
Onların, eve gittiği zaman ikindiyi geçti. Onlar, suyun altında olan bir köprüye geçtiler. Siyah İnci, garip bir his ile durdurdu. John, onu ileriye hareket ettirmeyi denedi, ama o, hareket etmedi. Sonra bir adam, küçük bir evden dışarı geldi ve bağırdı : "Köprü, kırılır! Eğer sen, üzerinde geçersen, sen, nehirde düşeceksin!" John ve onun ustası, sarsıldı, ve dönmüş oldu, ve eve başka bir yoldan gidildi. Onlar, Siyah İnci’nin, onları boğulmaktan kurtardığını söyledi.

Siyah orada 3 mutlu yıl boyunca yaşadı. Fakat diğer taraftan o ve bütün diğer atlar, satıldı, çünkü onların ustaları, İngiltere'den ayrıldı. Onlar, onların ustasının bir arkadaşına gitti, Lord Grisi. Onların yeni evi, hoştu, ve yeni sürücü de iyi idi.Ama onlar, bir dizgini giymek zorundaydı, çok sıkı çünkü Hanım Grisi, modayı izlerdi, ve bir dizgin olmadan onu beğenmezdi. Her gün Bay York, biraz onları aldı ve alışmaları için gezdirdi. Ama yeteri kadar iyi değildi ve Hanım Grisi, onların, en yüksek üzerinde koyulmalı olduğunu dedi. York, siyah İnci’nin başını koyar, ama kahverengi kısrağı, bağlamaya geldiği zaman, o, çok hırçınlaşır ve dizginleri kopardı ama bu arada kopan tahta parçası Siyah İnci’nin ayağına gelir.
O gezinin sonuydu.

Birkaç ay Lord Grisi ve bazı aile bireyleri, bir parti için Londra'ya gitti. Onun 2 kızı, evde kaldı. Hanım Harriet asla, atlarla çıkmadı, ama Hanım Mum, on her zaman, kuzeni Blantyre'yle Siyah İnci’yi gezdirirlerdi. Ama o kolay olmayan bir atı deneyeceği gün, Blantyre, ona izin vermeyecekti yolunu aldı. Onlar, Anne'nin atının, pepelediği zaman ve hala Anne'yle onun arkasında uzakta dörtnala gittiği zaman neredeyse yarı yoldu. Blantyre ve Siyah İnci, onlardan sonra yarıştı. Onlar, bir alanın karşısında dörtnala gidiyor olan Anne ve onun atını gördü, bir kapıya düz yer! Blantyre, daha hızlı olmayı denedi, ama geç ve görülen Anne düşünseydi, onun atının, kapının sonuna varmayı denediği gibi. O, onun ismini haykırdı ve onun yanında aşağı atladı. O, hareket etmiyordu. Blantyre, otu kesen ve soran iki adamı çağırdı, eğer onlar, bir atı sürebilseydi. Bir adam, onun, yapabileceğini söyledi ve onun, bir doktora öyle hızla öyle mümkün sürecek olduğu.
Birkaç gün sonra, Anne, sürebildi ve Siyah İnci’yi tek başına.
Ama haftalar sonra, Siyah İnci ve zencefil, Earlshall'ı bırakmak zorundaydı. Onlar, farklı evlere gitti ve Siyah İnci, kötü bir ustayla karşılaştı. O, atların hakkında çok az bilgi biliyordu ve onlar, arkadaş olmadılar. Birkaç günden sonra, Siyah İnci’ye, bakmaya başladı ve kötü bir hali vardı, çünkü o, yeteri kadar olamadı doğru yiyeceklerle beslenmiyordu. Bundan dolayı siyah İnci, sert bir yere, satıldığına çalışamazdı. O bu sefer yeniden şansı yakaladı. O bir taksici olan Jerry tarafından satın alındı.
Artık Siyah İnci, bir Londra taksi atı oldu. Ama Jerry ve onun karısı, onun çocuğu onu sürekli rahatsız ederdi, Jerry Siyah İnci’ye karşı çok sevecendi. Jerry, sert çalışması için ona izin verir, ama ilk olarak Siyah İnci’ye malzeme aldı , bundan dolayı onun, iyi bir zamanı vardı. Bir kaç hafta sonra kadar, kaptan olan Jerry'den Siyah İnci ve diğer at, iş için bir binada olan Jerry'i bekliyordu. Bir taksiyle başka bir at da, aç, sıska ve üzgün bakarken onun yakınında standa geldi. Siyah İnci, onu tanıdı, inanılmazdı, ama gerçekten… Zencefildi! Siyah İnci: "Sen, kötü görünüyorsun, sana ne oldu"? O, cevapladı : "Ben, korkunç bir adam tarafından satın alındım, o, bana çok kötü davranıyor.. "Ben ölü olmayı dilerim ‘’. Bir adam, bir evden çıktı zencefil dışarı geldi, taksiye atladı ve uzaklara doğru sürdü. Siyah İnci, sarsıldı ve onun, bir insan olabileceğini ve yoksul zencefil için bir şeyi yapmasını diledi! Bir saat sonra o, bir takside ölü bir atı gördü, onu Zencefile benzetti.

Gelecek sabah Jerry ve siyah İnci, istasyona gitti. Bir taksiye ihtiyaç duyan birçok insan vardı. Her zaman orada olması iyiydi. Ve bundan dolayı bugün, iki adam, Jerry'in taksisini çağırdı ve dedi : "Batı sona, memnun et"! Batı sonda onlar, beklemesi için Jerry'e sordu. Jerry, kabul etti.

Soğuktu ve kar yağmaktaydı. Jerry, yukarı aşağı benim giysilerimi birazcık daha yüksek ve görünen yere çekti, ılık tutmayı denedi. Ama 23.30'da onlar hala, çıkmamışlardı. Jerry, kapı-zilini çaldı ve sordu, hala taksi istiyor musunuz? Onlar, dedi : "Evet, memnun oluruz , sen, isteniyorsun". 1.00'de onlar (Gece yarısından sonra) sonunda, geldi. Onlar, Londra'nın dışında 3 km sürmesi için Jerry'e söyledi. Onlar, fazladan ödeyecekti.

Jerry'in ve Siyah İnci’yi, evi aldığı zaman, Jerry öksürmeye başladı ve konuşamazdı, ama o, ilk olarak Siyah İnci’yi tımar etti. O gelecek sabah, tehlikeli bir şekilde hastalandı. Kaptanlığı ve Siyah İnci’yi bırakmak zorundaydı.

O, yaşlı bir büyükbaba ve onun erkek torunu Willie tarafından satın alındı. Kış esnasında, o, yeniden tamamen genç hissediyordu. Sonra büyükbaba, onu bir yere aldı , cadı, bir hafta boyunca onu deneyecekti. Bir haftadan sonra, ona satın alması için Dimci dedin den olanlar geldi. Bundan dolayı siyah İnci, yeniden hareket etti. Ama o, onun yeni ustasını gördüğü zaman, o Joe’di .O, şimdi orada olduğu için çok mutlu , ve Joe, onun asla, ona satmayacağına söz verdi. 


Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz.
-Bu paylaşım düzenlenecektir.

1 yorum: