17 Aralık 2015 Perşembe

Harry Potter ve Melez Prens (Uzun Özet)

   Lord Voldemort Malfoy' a, Albus Dumbledore' u öldürmesini söyler. Eğer bunu yapamazsa Snape işi bitirecektir. Albus Dumbledore Harry' i yanına alarak Horace Slughorn' un yanına gider ve ona Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulunda öğretmen olmasını ister ve onu ikna eder.Albus Dumbledore bu görevi bitirince Harry' i Kovuk' a gönderir.
   Kovukta hoş bir karşılamadan sonra Diagon yoluna okul ihtiyaçlarını almak için ailecek gideceklerdir. Ron' un ağabeyleri sonunda ''Büyücü Şakaları'' dükkanını açmayı başarabilmişlerdir. Okul alışverişi bittikten sonra Büyücü Şakaları dükkanına uğrarlar. Harry Malfoy' u dışarıda görür ve peşine arkadaşları ile takılır. Malfoy bir dükkana girer ve sahibini tehdit ettikten sonra çıkar.
   Okulun ilk günü Ron ve Harry' nin ilk dersleri boştur. McGonagall zoruyla Horace Slughorn' un iksir dersine girerler. Kitapları olmadıkları için kendilerine kitap seçerler. Harry çok eski bir iksir kitabını alır. Kitabın Melez Prens' e ait olduğu yazılmıştır ve kitabın her sayfasına yazılar yazılmıştır. Harry kitap sayesinde iksiri en iyi şekilde yapar. Ödül olarak ''Felix Felicis'' yani ''Sıvı Şans'' iksirini alır.
   Profesör Dumbledore Harry' e vakit buldukça bazı anılar izletmeye başlar. Anılar genellikle Voldemort' a ilişkin anılardır. Voldemort' un annesini, babasını, büyüdüğü çocuk yurdunu ve çocukluk anılarını izlerler. Fakat bir anı eksiktir. Voldemort Hogwarts' da bir öğrenciyken Profesör Slughorn ile aralarında geçen bir anıdır. Bu anı Voldemort' un büyük bir sırrını açığa çıkaracaktır. Dumbledore Harry' den bu anıyı almasını ister.
   Harry, Profesör Slughorn' un verdiği bir partiden görünmezlik pelerini ile kaçarak Malfoy ve Snape' in bir şeyler fısıldaştıklarını duyar. Bunu arkadaşlarına anlatan Harry Malfoy' un bir şeylerin peşinde olduğunu anlar. Bir gün Profesör Slughorn'dan tekrardan davet gelir. Harry Slughorn' un anısını alabilmek için daveti kabul eder. Davet iyi bir sonuç vermez.
   Hagrid' in evcil(!) canavarı Aragog ölmüştür. Cenazesini defnetmek için Harry' e mektup gönderir. Harry bunu kabul eder ve yanında Profesör Slughorn' u getirmeyi ikna etmiştir. Cenaze defnedildikten sonra Slughorn içecek almaya gider ve geri döner. Hagrid ile Slughorn sarhoş olmuştur. Harry önceden Felix Felicis' i içip gelmiştir. Tam vakti olduğunu sanıp Slughorn' dan anıları ister. Sıvı şans sayesinde Harry anıları alır ve Dumbledore ile izlerler. Albus Dumbledore' un kafasındaki soru işaretleri gider ve Voldemort' un sırrını öğrenirler. Voldemort anıda Slughorn' a hortkuluklar hakkında soru sorar. Hortkuluk insanın ruhunu bölmeye yarar. Ama her ruh bölümü için bir kişiyi öldürmek gerekir. Voldemort' un tam 7 tane horkuluk' u vardır ama bunlardan iki tanesi farkında olmadan yok edilmiştir. Anı biter. Profesör Dumbledore Harry' e hortkulukları bulmaya gideceğinde yanında gelmesi için söz verir.
   Albus Dumbledore Harry' i çağırır. Sonra denizin ortasındaki bir mağaraya ışınlanırlar. Mağaradaki suyu bir kayık yardımıyla geçerler. Sonunda diğer bir hortkuluk olan kolyeyi bulurlar ama bir iksirin içindedir. Kolyenin alınması için Dumbledore iksiri içmek zorunda kalır. Harry, Dumbledore' a iksiri içirir. Suyun altından ölmüş insanların cesetleri canlanmış gibi Harry' e saldırır. Dumbledore Harry' i kurtarır. Albus Dumbledore iksirin etkisiyle çok güçsüzleşir. Bu yüzden Harry Albus Dumbledore ile okula biraz uzak olan boş bir bara ışınlanır.
   Bar sahibi okulun birkaç ölüm yiyen tarafından saldırıya uğradığını söyler. Işınlanmaya güçleri kalmamıştır bu yüzden uçan süpürge ile okula varırlar. Okula vardıklarında Dumbledore birden Harry' e kilitleme büyüsü yapar ve üstüne görünmezlik pelerinini atar. Malfoy gelmiş ve Dumbledore' a asa çekmiştir. Malfoy' un arkasından Ölüm Yiyenler gelir. Malfoy' a etkisiz ve güçsüz halde olan Dumbledore' u öldürmesi için baskı yaparlar. Fakat Malfoy pes edecekken Profesör Snape gelir ve Okul müdürü ve aynı zamanda büyücüler dünyasında ün salmış, Voldemort ile savaşabilecek güçteki adam olan Profesör Dumbledore' u ''Avada Kedavra'' lanetiyle öldürür. Harry gördükleri karşısında çok üzülür ve sinirlenir.
   Büyünün etkisi geçer ve Snape' i kovalamaya başlar. Fakat Yasak Ormana girmeden önce Snape Harry' e büyü yapar. Ona Melez Prens' in kendisi olduğunu söyler ve gider. Harry okula çok üzgün bir biçimde gider. Herkes Dumbledore' un cesedinin yanında toplanmıştır.
   Profesör Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore' un cenazesi okul yakınlarında bir yere defnedilir. Artık hortkulukları bulma görevi Harry' e kalmıştır. Gelecek sene okula devam etmeyecek hortkulukları arayacaktır.


   Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)

4 yorum: