16 Aralık 2015 Çarşamba

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Özet)

 Harry Potter ve kuzeni Dudley' e Ruh emiciler saldırır. Harry ''Patronus'' büyüsü kullanmak zorunda kalır. Mrs. Figg Yarı baygın halde olan Dudley' i eve götürür. Bu sırada bir baykuş Sihir Bakanlığından gelen bir mektubu getirir. Mektup Harry' nin okuldan atıldığını ve Sihir Bakanlığına duruşma için gelmesi gerektiğini söyler. Duruşmada Harry Profesör Dumbledore sayesinde suçsuz bulunur. Dumbledore Voldemort yeniden döndüğü için Zümrüdüanka Yoldaşlığı' nı toplar. Fakat Dumbledore ve Zümrüdanka Yoldaşlığı dışında kimse Voldemort' un döndüğüne inanmaz.
   Okula döndüklerinde Sihir Bakanlığının atadığı yeni öğretmen Umbridge Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersini öğretecektir. Voldemort' un dönmediğini düşünen Dolores Umbridge büyü kullanmayı yasaklar onun yerine bir saldırıda ne yapılması gerektiğini anlatan kitaplar okutur. Harry Voldemort' un döndüğü konusundaki ısrarından vazgeçmediği için cezaya kalır.
   Bir tatil günü arkadaşlarının desteğiyle ''Dumbledore' un Ordusu'' adlı grup kurar. Bu grupta Profesör Umbridge' in öğretmediği büyüleri Harry' nin sayesinde öğrenmeye başlarlar. Harry bir akşam rüyasında Arthur Weasley' in Voldemort tarafından yaralanmasını görür. Bunu Dumbledore söyler ve dedikleri doğru çıkar.
   Harry rüyasında Sirius' un Sihir Bakanlığının içinde Voldemort tarafından öldürüldüğünü görür. Harry, Hermione, Ron, Luna ve Neville birlikte Sihir Bakanlığına giderler. Orada Ölüm Yiyenler ile savaşırlar. Tam kaybedecekleri an Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri gelirler. Bellatrix Lestrange, Harry' nin vaftiz babasını yani Sirius' u öldürür. Harry Belatrix' i kovalamaya başlar. Harry Bellatrix' e bir uğursuzluk büyüsü isabet ettirir. Bu sırada önce Voldemort daha sonra Profesör Dumbledore gelir. İkiside hiç kimselerin bilmedikleri kara büyüler bilmektedir. Dumbledore ile Voldemort savaşır. Voldemort kazanamayacağını anlayınca Harry' nin anılarına girer. Harry Voldemort' u anılarından çıkarır.
   Savaş sonunda Sihir Bakanı Voldemort' un geri döndüğünü görür. Harry Voldemort' un kehaneti istediğini ama alamadığını bilir. Kehanette Voldemort' u yok edebilecek kişinin Harry olabileceği ve birisinin yaşaması için diğerinin ölmesi gerektiğini öğrenir. Kısaca ya Voldemort ya da Harry ölmek zorundadır.



Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)

4 yorum:

  1. güzel ödevim için kullanacağım<3

    YanıtlaSil
  2. Tişikkürker bitirmeden sonunu okudum eheheh

    YanıtlaSil
  3. tek sıkıntı harry rüyasında sirius un öldüğünü değil öldürecek kadar işkence edildiğini görür.

    YanıtlaSil