20 Aralık 2015 Pazar

Kuyucaklı Yusuf (Özet)

   1903 yılının sonbaharında bir gece eşkıyalar Kuyucak köyünü basarlar. Kaymakam ve kaymakamın yardımcıları köye geldiklerinde iki kişinin öldürüldüğünü öğrenirler ve evine giderler. Evde Yusuf adlı bir çocuk bulurlar. Ölenler Yusuf' un annesi ve babasıdır. Kaymakam Yusuf' u evlat edinir. Yusuf sessiz, çekingen ve soğukkanlı bir çocuktur. Yusuf bir tek kaymakamın kızı Muazzez ile konuşur onunla ilgilenirdi. 
   Kaymakam Selahattin' in tayini Edremit' e çıkar. Yusuf, Edremit' de okula başlar. Ama sonradan okulu bırakır. Yıllar sonra bir bayram günü Muazzez, Yusuf ve Ali bayramın olduğu yere giderler. Salıncakta sallanırlarken, Şakir adlı birisi Muazzeze sarkıntılık yapar. Bu yüzden Yusuf, Şakiri orada döver. Şakir, Muazzezi elde etmek için her şeyi yapacaktır. Şakir, Hilmi ile Muazzezin babası Selahattin' e kumpas kurarlar. Selahattin' e kumar oynatırlar ve onu borca sokarlar. Borcun kapanması için Muazzezi isterler. Kaymakam istemeyerek de olsa kabul eder.
   Yusuf bunu öğrenince bakkala gider ve para alır. Bakkaldan aldığı parayla Şakire borcu öder. Muazzez bu seferde bakkalla evlenmek zorunda kalır. Şakir düğünde bakkalı öldürür. Ama çeşitli dolaplar çevirerek hapis yatmaktan kurtulur. Muazzezin ailesini çeşitli baskılar altında bırakarak Muazzezi almak ister. Bunlar olurken Yusuf Muazzeze açılmak ister fakat açılamaz. Bir gün çok şaşırtıcı bir şey olur ve Muazzez Yusuf' a açılır. Yusuf bu duruma çok şaşırır. 
   Şahende Hanım bunu öğrenir ve bu durumdan hiç hoşlanmaz. Bu yüzden kızını Şakir ile görüştürmeye zorlar. Baskı altında kaldıkları için Yusuf ve Muazzez başka bir köye kaçıp orada nişanlanırlar. Şahende hanım çok sinirlenir fakat kaymakam bu olaya sevinir. Çünkü kızına iyi bakacağına inanır. Damadına iş verir ve evlerini yapar. 
   Bir gün kaymakam kalp krizinden ölür. Durumu fırsat bilen Şahende Hanım ve Şakir Yusuf' un işiyle oynamaya başlarlar. Yeni kaymakam Şakir' in adamıdır. Yusuf işe gidince, Şahende Hanım kızını yemeklere davet eder. Muazzez ilk başlarda yemekten uzak durur. Fakat artık dayanamaz ve alkolün etkisiyle kötü yola düşer. Yusuf bu olayı duyunca yemeği basar ve Şahende, Şakir ve Kaymakamı öldürür. Karısı ile yola düşer. Fakat ağır yaralı olan karısı yolda ölür. Yusuf, Muazzezi defneder. Yusuf çok uzaklara gider ve ortadan kaybolur.


 
Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)

1 yorum:

  1. Caesars welcomes Nevada sports betting to Caesars Sportsbook
    online sportsbooks like BetMGM and Unibet 동해 출장마사지 in Nevada, 김천 출장샵 that Nevada residents can take advantage 수원 출장안마 of online sports 안양 출장마사지 betting 태백 출장샵 at Caesars

    YanıtlaSil