27 Aralık 2015 Pazar

Sol Ayağım (Özet)

   Christy yirmi üç kardeşli bir ailenin çocuğudur. Christy 4 aylıkken farklı gelişmeler göstermiştir. Bu sorunu ailesi tek başlarına çözmek istediler. Ama bir düzelme görülmedi. Christy bir yaşına girdiğinde doktora götürürler. Doktor çocuğun zihinsel engelli olduğunu söyler. Ailesi bu durumu kabullenmiyordu. Christy hiçbir faaliyet yapamıyordu. Christy bir akşam kardeşi Mona' nın elinden sol ayağı ile kalemi aldı ve bir şeyler karalamaya başladı. Ailesi bu durumu hiç beklemediklerinden çok şaşırdılar. Daha sonra annesi Christy' e alfabeyi öğretiyordu.
   Bir gün Christy' nin kardeşi Mona grip olur. Ailesi eve bir doktor çağırır. Doktor eve gelir ve Christy' nin sol ayağı ile yazı yazdığını görür. Artık Christy her işini sol ayağı ile yaptığından sol ayağı onun her şeyi olmuştur. Christy' nin yürümek için kullandığı arabası bir gün kırılır. Christy o günden sonra dışarı çıkamaz olur ve evde kalmaya başlar. Christy artık bir şeyler düşünmeye başlar. Düşündüğü şeyler pek iyi sayılmazdı. Dış görünüşünden, acizliğinden ve insanların ona karşı bakışlarından nefret ediyordu. Aradan zamanlar geçer ve Christy on iki yaşına gelir. Christy' nin annesi doğum yapmak için hastanedeydi. Christy' e bakması için bir kız bulmuşlardı. Christy kendisine bakmak için gelen kıza aşık olur. Kız Christy' nin hayatını kolaylaştırmaya başlamıştır. Ayrıca kız Christy' nin resmim yapma becerisini geliştirmişti.
   Christy 15 yaşına geldiğinde artık Jenny' e aşık olmuştu. Jenny ise Christy' le ilgilenmiyordu. Chrsity, Jenny' nin kendisine bakmama sebebinin dış görünüşü olduğunu düşünüyordu. Chrsity gün geçtikçe daha kötü oluyordu. Bütün kardeşleri evleniyor çocuk sahibi oluyordu. On yedi yaşına geldiğinde resim yapmaktan da sıkılmıştı artık hikaye ve öyküler yazıyordu. Christy' nin ailesi zar zor bir miktar para bulur ve bu parayla Christy' i bir geziye gönderirler. Gezide Christy gibi çocuklar vardır. Chrsity bu gezide kendini normal hayatından daha mutlu hissediyor ve insanlarla daha iyi anlaşıyordu. Chrsity bu sayede özgüven sahibi olmaya başlar. Gezi sona erince Christy yine eskisi gibi içine kapanık birisi oldu.
   Bir gün eve bir adam gelir. Bu adam Christy' i küçükken sol ayağı ile yazı yazdığını gören doktordur. Chrsity' nin iyileşmesini sağlayabileceğini fakat Christy' i Londra' ya götürmesi gerektiğini söyler. Doktor bunu söyleyince Chrsity ve ailesi çok sevinirler. Chrsity' e eskisi gibi bir özgüven duygusu gelmiştir. Doktor Chrsity' i Londra' ya götürür. Londra' da Christy' nin iyileşebileceği öğrenilir. Chrsity şehrine geri döner ve fizik tedavilerine başlar. Christy zamanla konuşur ve kitap yazmaya başlar. Doktor Chrsity daha iyi yazılar yazabilsin diye bir hoca tutar. Chrsity kitabının bir bölümünü bitirir. Zihinsel özürlüler seminerinde Christy yazdığı kitabını okur. Bütün izleyiciler, ailesi ve doktoru Chrsity ile gurur duyar


Özette bazı yerler yanlış yazılmış olabilir. Yanlış yazılan yerleri kendiniz düzeltebilirsiniz. :)

2 yorum: